Eilandroute

Eilandroute

Een warm welkom, vergezeld van een kop koffie of thee met onze ovenverse appeltaart met slagroom. Met mooi weer zit u op het gezellige buitenterras. Met minder weer zoekt u een plekje in onze knusse binnenruimte.

Daarna gaat u met de hele groep in de ontvangstruimte naar het instructiefilmpje te kijken In vier minuten tijd krijgt u op een prettige manier een technisch beeld over de werking van de 2CV. Vervolgens krijgt iedere chauffeur persoonlijk nogmaals uitgelegd hoe u met de eend de pad op kunt gaan. Op deze wijze helpen we ieder team goed voorbereid op weg.

En natuurlijk is er dan ook even tijd voor een leuke en originele groepsfoto met de eend.

Vlakbij Westland stroomt de Maas. Deze dient u met de eend per pont over te steken om bij de eilanden te komen. 

Een mooie route voert u langs historische stadjes en over oude dijkweggetjes. U kunt genieten van weidse uitzichten en het brede strand van Voorne–Putten. De tocht leidt o.a. langs de stadjes Brielle, Oostvoorne en Rockanje. Desgewenst kunt u deze plaatsen bezoeken. 

Wanneer u per pont bent overgestoken, volgt u de route langs smalle weggetjes door het boerenland. Pas dus op voor overstekende koeien en tractoren! U waant zich terug in de tijd en om dat gevoel nog te versterken, hebben wij een uniek museum in de route opgenomen, genaamd ‘In den Halven Maen’. Met een antiek kruidenierswinkeltje, een cafeetje en een Oudhollands snoepwinkeltje. Ook is er een tuin waar u de ‘Halvenzolenroute’ volgt. Hier is ook de stop ingepland en u wordt getrakteerd op koffie, thee of fris met zelfgebakken lekkers van de dag. 

eilandroute

Het museum is geopend van april t/m oktober. Vaste openingstijden zijn: woensdag en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur, op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Eventueel op afspraak ook mogelijk. Wanneer er geen bezoek is geweest aan het museum, wordt er een drankje bij terugkomst aangeboden.     

Er worden tijdens deze tocht diverse tips gegeven waarbij u de keuze heeft om daar een kijkje te nemen of door te rijden. Aanraders zijn:  ‘De Duinhuisjes’, bezoekerscentrum TenellaplasDe koffieleut en Stadshart Brielle.  Duur van deze tocht is gemiddeld 5 uur.

N.B. Kaartje voor de overtocht met de pont is voor eigen rekening. Kosten retour circa €12,-

Dit programma heeft een gemiddelde tijdsduur van 5 uur, dit betekent niet dat het programma ook binnen deze tijd afgerond dient te worden. De starttijd wordt in overleg met elkaar afgesproken. 

Dit arrangement kort samengevat:

  • ontvangst met koffie/thee en appelgebak
  • instructies over het programma en gebruik van de 2CV
  • de route zelfstandig rijden
  • drankje naar keuze onderweg.

De prijs voor dit programma is €200,- per auto. Dit is inclusief BTW, brandstof, gebruik van de 2CV, en drankjes zoals hierboven beschreven.  

Oversteken met de veerpont naar Rozenburg

Vul uw eigen inhoud in.